Acció Cultural del País Valencià
 
Acció Cultural defensa els drets lingüístics dels valencians davant l'ONU
dimarts, 30 de juny de 2015 10:25

ACPV intervé en la delegació de l’ONU a Ginebra davant l’exàmen a Espanya sobre el respecte als drets lingüístics 

Ferran Suay, membre de la Junta Directiva d’ACPV i vicepresident d’ELEN va participar el passat dijous 25 de juny, durant l’examen periòdic dels drets humans a què se sotmetia Espanya. Basant-se en l’informe presentat el passat gener, el comunicat que s’ha llegit davant l’ambaixadora espanyola insistia en el caràcter sistemàtic i institucionalitzat de la discriminació que practica l’estat espanyols contra els parlants de llengües distintes del castellà, tan si tenen caràcter oficial (català, basc, gallec) com si no (asturià, aragonés). 

Més...
 
Acció Cultural saluda el nou Govern valencià i de progrés amb esperança
dilluns, 29 de juny de 2015 15:48

ACPV espera un canvi real en les polítiques de llengua i cultura, i diàleg per fer-les de manera participada

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) vol donar públicament la seua enhorabona als membres del nou Govern valencià i de progrés, Govern que la nostra entitat rep amb l’esperança que compartim amb la societat valenciana per aquesta nova etapa de canvi que ara s’obre. Som conscients que són molts els reptes, i moltes les dificultats –començant per l’herència deixada pels anteriors governs valencians de mala gestió, autoritarisme, corrupció, polítiques antisocials, persecució de la llengua i cultura, i submissió a Madrid-, però també que el poble valencià té moltes potencialitats i capacitats, i sobretot la força que dóna la il·lusió de l’oportunitat del canvi.

Més...
 
ACPV commemora la recuperació de la Generalitat
dimarts, 23 de juny de 2015 11:53

L’acte comptarà amb la participació dels 10 d’Alaquàs, representants socials, sindicals i polítics, i del president i la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana 

Ara fa 40 anys, els deu representants de les forces polítiques antifranquistes que lluitaven per la recuperació de la democràcia i l’autogovern van ser detinguts durant una reunió que va tenir lloc a Alaquàs. Però malgrat aquest últim gest repressiu, els anhels socials de llibertat van fer possible la fi de la dictadura i la recuperació de la Generalitat.

Més...
 
 

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀCatalanitzador de Softcatalà

 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}