Acció Cultural del País Valencià
 
Acció Cultural celebra amb una multitudinària manifestació l’inici del canvi al País Valencià
dissabte, 25 d'abril de 2015 20:53

30.000 persones recorren el centre de València  

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha celebrat una multitudinària manifestació a València per a commemorar la diada del 25 d’abril amb el lema “Comença el futur”. L’entitat ha fet una crida a l’esperança i la il·lusió, però també a aprendre les lliçons del passat, perquè els responsables d’un model social, econòmic i cultural fracassat no representen el futur ni la solució, sinó que són part del problema.  

Deixem enrera 24 anys de corrupció, d’autoritarisme i de persecució de la llengua i la cultura. El futur es diu transparència, es diu diàleg, es diu cultura, es diu participació, es diu arc mediterrani, es diu ràdio i televisió valenciana i TV3, es diu llengua. Perquè la cultura no és un luxe, sinó que forma part d’un model social i econòmic de futur que aposta per la formació i la qualitat. 

Més...
 
El grup Carraixet presenta el vídeo clip de Les Parrandes
divendres, 24 d'abril de 2015 13:26

El grup Carraixet presenta el vídeo gravat en la manifestació de l’any passat

LES PARRANDES és un tema popular de Biar, un petit poble de l’Alt Vinalopó, el qual se sol ballar en les festes locals. El 1979 l’escriptor valencià Rafael V. Arnal li va posar una lletra potent i reivindicativa de la unitat de la llengua, i CARRAIXET la va escampar arreu de la geografia de tots els Països Catalans. 

Més...
 
Homenatge a Ovidi Montllor per Sant Jordi a València
dilluns, 20 d'abril de 2015 11:21

L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i Acció Cultural del País Valencià (ACPV) han organitzat un acte de commemoració de la diada de Sant Jordi. Serà el proper 23 d’abril, dijous, a les 19h., a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània, a València. 

Sant Jordi és la diada del llibre i la llengua. Per això, l’AELC i ACPV volen ajudar a divulgar l’obra dels nostres autors, perquè al País Valencià hi ha molt bons autors de novel·la, teatre, poesia, assaig... que no tenen el suport institucional que mereixen i que, tot i això, han produït obres de primer nivell. Amb aquesta intenció, hem convidat els autors a llegir una selecció dels seus textos, perquè ells mateixos es presenten sense intermediaris. 

Més...
 
 

 

 

 


lA VEU DEL PAÍS VALENCIÀCatalanitzador de Softcatalà

 

Acció Cultural del País Valencià © 2011 - Octubre Centre de Cultura Contemporània. Carrer de Sant Ferran, 12 - 46001 - València - Tel. (0034) 96 315 77 99 - Fax. 96 315 51 64 - info@acpv.cat
{alt}